Copyright © 2013 Ubatan Ketiga Industri Sdn. Bhd.116615-U | Website All Rights Reserved by Ubatan Ketiga Industri Sdn. Bhd.116615-U

使你美咖啡

使你美咖啡是膳食纤维灵芝几丁质、决明子与天然咖啡原料制成的保健食品。经功能试验证明,本品具有整肠通便和瘦身美容的保健功能。 几丁质(Chitin) 能有效从食物中吸取脂质,减少胃部对糖、脂类吸收,降低脂质进入血液系统内。使你美咖啡是专为寻求自然瘦身方法的人士而设计,产品中添加高纤维灵芝几丁质,能有效的祛脂,促进肠胃蠕动,加速排便排毒等功能。咖啡因可以加速脂肪的分解,帮助脂肪细胞的分解。咖啡因渗透至肌肤深层的有效成分能够刺激脂肪细胞的消化排遣,使臃肿的体态得以减轻,发挥减肥功效。

研究表明,咖啡含有抗痴呆物质,这种物质能减少有害物对身体的影响,有助于防范一些疾病。科学家们说,当人体内氧与其他化学物质混合在一起时,会形成盲目破坏细胞和身体组织的有害物质,这是心脏病、血管病、肿瘤、免疫机制衰退和神经衰弱的致病原因。美国咖啡研究所的研究结果显示,咖啡所含抗痴呆症的物质比茶叶高4倍。在加强身体的防病机制中,营养发挥着主要作用。日前有研究报告指出,

咖啡所含的抗氧化物质比茶多4倍,更能对抗心血管疾病,且咖啡本身也符合抗氧化物的原则,色(深)

又具有苦味。

咖啡历来被称为“健康使者”,它对健康所起的作用主要有:

*提神醒脑 -  咖啡因刺激中枢神经,可使头脑较为清醒,思考能力充沛、注意力集中,提高工作效率。

*强筋骨、利腰膝 -  咖啡因能使肌肉自由收缩,可提高运动功能。

*开胃消食- 咖啡因刺激胃肠分泌胃酸,可促进肠蠕动,帮助消化、防止胃下垂,还有快速通便作用。

*利窍除湿- 咖啡因可促进肾脏机能,排出体内多余的钠离子,提高排尿量,改善腹胀水肿。

*活血化瘀- 咖啡所含的亚油酸,有溶血及阻止血栓形成、增强血管收缩、缓解偏头痛、降低中风机率等作用。

*平肺定喘- 咖啡因会抑制副交感神经,减少气喘病的发作。

*燥湿除臭- 咖啡因内含单宁,对味道具有极强的吸附能力。咖啡对去除异味很快。

*喝咖啡可护肝,解酒。

*咖啡可减肥 - 喝咖啡瘦身的最佳时间是午饭后30分钟至1个小时内及下班前,品尝一杯浓郁的不加糖的咖啡,

 并配合步行,可促进脂肪燃烧。

*咖啡可有效改善低血压。

*咖啡有抗氧化作用,有助于防癌、抗衰老。

Kopi Slimme  

Slimme Coffee dirumus khas bagi mereka yang mencari cara semulajadi untuk menurunkan berat badan. Serat tinggi di dalam Chitin Ganoderma dapat menyingkirkan lemak, mendorong pergerakan saluran usus, mempercepatkan detoksifikasi usus serta fungsi lainnya. Kafein dapat mempercepatkan penguraian lemak serta membantu menghancurkan sel-sel lemak. Kafein dapat menembus masuk ke dalam kulit dan bahan aktifnya akan merangsang gangguan pencernaan tisu lemak, seterusnya mengurangkan bentuk badan yang gemuk , bertindak sebagai fungsi anti-obesiti (gemuk  melampau).


Kajian telah menunjukkan bahawa kopi mengandungi sumber anti-demensia,di mana  ia dapat mengurangkan bahan-bahan berbahaya dalam badan dan membantu mencegah pelbagai penyakit. Pakar sains mengatakan, apabila oksigen bercampur dengan bahan kimia lain di dalam badan, ia akan membentuk bahan yang berbahaya seterusnya menghancurkan jaringan sel tubuh secara membabi buta. Ini adalah punca kepada penyakit jantung, penyakit pembuluh darah, kanser, ketumbuhan, penurunan sistem ketahanan badan dan neurasthenia. Pusat kajian kopi di Amerika Syarikat mendapati bahawa kopi mengandungi bahan anti-Alzheimer 4 kali lebih tinggi daripada teh dalam memperkuatkan tubuh dan mekanisme pencegahan penyakit. Khasiat kopi memainkan peranan utama dalam memerangi penyakit jantung. Kopi juga memiliki ciri-ciri antioksidan, warna (berat) dan memiliki rasa yang pahit.


Kopi sering dikenali sebagai "malaikat kesihatan", perananya dalam kesihatan adalah:

*Menyegarkan - Kafein merangsang sistem saraf pusat, menjernihkan fikiran, memperkayakan buah pemikiran, meningkatkan daya penumpuan seseorang dan memperbaiki efisiensi kerja.

*Memperkuatkan tulang, pinggang, lutut dan otot-otot – Kafein meningkatkan kontraksi (kebolehan penyusutan), meningkatkan kemampuan bersukan/olahraga.

*Menambah nafsu makan dan pencernaan - Kafein merangsang penghasilan asid pencernaan saluran usus, mendorong pergerakan usus dan membantu pencernaan, mencegah gastroptosis dan mempercepatkan kesan pencahar.

*Pengeringan saluran -Kafein meningkatkan fungsi ginjal, dan mengusir sodium yang berlebihan di dalam tubuh, meningkatkan pembuangan air kencing dan meredakan masalah perut kembung.

*Peredaran darah dan menghalang darah beku - Kopi mengandungi asid linoleat, dengan hemolisis dan untuk mencegah thrombosis, meningkatkan kontraksi pembuluh darah, meredakan sakit kepala migrain, menurunkan risiko mengalami strok.

*Memelihara paru-paru dan meredakan asma-kafein menghambat saraf parasimpatik, mengurangi serangan asma.

*Kelembapan deodoran-Kafein mengandungi tannin, rasanya memiliki kemampuan penyerapan yang sangat kuat. Kopi dapat

   menghilangkan bau dengan cepat.

*Secawan kopi dapat melindungi organ hati, serta menghilangkan mabuk..

*Meminum kopi dapat menurunkan berat badan. Waktu terbaik adalah setelah makan tengahari selepas 30 minit sehingga   sejam dan sebelum pulang dari kerja. Menikmati secawan kopi tanpa pemanis berserta dengan berjalan, dapat meningkatkan    pembakaran lemak.

*Kopi berkesan dalam menyeimbagkan tekanan darah.

*Kopi memiliki fungsi antioksidan yang membantu mencegah kanser dan sebagai agen anti-penuaan.